Burgerplatform voor Overnachtingen: getuigenis Fientje

Zaterdagnacht sliepen er 2 vluchtelingen in mijn bed. Ik verhuisde voor de gelegenheid naar de slaapkamer van mijn huisgenote die op reis was, maar eerlijk is eerlijk: het is een grote stap om 2 volledig onbekenden je intiemste plekje in huis toe te vertrouwen… Maar met de positieve ervaringen van de leden van de Conscious Crew in mijn achterhoofd durfde ik die stappen (letterlijk en figuurlijk) zeker zetten!

Na een gezellige avond met een overdosis frietjes (wat bied je buitenlandse bezoekers anders aan?) babbelden we in easy English nog wat na. De Ethiopiërs toonden me enkele filmpjes van hun thuisland, waaronder eentje over hoe je hun nationale gerecht klaarmaakt ?. In tussentijd was hun weinige vuile was gedaan en stond een andere geweldige huisgenoot Timmy met een kartonnen doos vol te kleine kleding voor hun neus. De 2 jongemannen zochten de warmste exemplaren eruit en kropen onder de wol. Ikzelf sliep als een roosje. Verandering van dons doet slapen.

Dat was duidelijk voor de 2 jongens ook het geval. Toen ik de volgende ochtend het ontbijt stond klaar te maken, hoorde ik hen (fris gewassen en met een ‘nieuw’ hemdje aan) vanuit de keuken hartelijk lachen. Daar deed ik het voor: deze jongeren even hun zorgen doen vergeten ?. Niet veel later moest ik afscheid nemen van deze dankbare Ethiopiërs. Zoals afgesproken met het Burgerplatform voor Overnachtingen werden ze stipt om 11u opgehaald om terug naar het Maximiliaanpark te keren.

Zondagnacht sliep ik, hoewel terug in mijn eigen bed, heel wat minder goed. Weten dat deze vriendelijke gasten op datzelfde moment de nacht buiten trotseerden, kroop niet in mijn koude kleren. Daarom een warme dankjewel aan al mijn huisgenoten, vrienden, crewleden die deze voor herhaling vatbare ervaring met me deelden en ventileerden. En een extra hete merci aan het Burgerplatform voor de vlekkeloze organisatie.

Deel deze post met je vrienden

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!