Burgerplatform voor Overnachtingen: getuigenis Linde

Ik kende de twee mensen die hier zouden overnachten niet. Uit welk land ze kwamen en welke taal ze spraken, was me ook een raadsel. Het enige wat ik wist, was dat ze in het Maximiliaanpark zouden worden opgepikt door het Burgerplatform en bij mij thuis afgezet.
Ik was een beetje zenuwachtig. Als vrouw alleen, 2 onbekende mensen opvangen, dat voelt wat beangstigend aan. Maar het idee dat deze mensen duizenden kilometers hebben moeten reizen om iedere avond in een park te slapen en weinig of geen rustmomenten te hebben in hun leven, vind ik zo mensonterend dat mijn mededogen het wint van mijn onwennigheid.
En toen ging iets na 9 de bel. 2 zusjes uit Ethiopië, M. (20) en M. (24), stonden plots voor mijn deur. Eentje sprak een beetje Engels. Er ging onmiddellijk een warme gloed door mij. Aah naastenliefde! Grappig ook wel hoe onwennig we allemaal even zijn.
Ik liet hen hun kamer zien, de wc, de badkamer en legde uit hoe ze de douche moesten gebruiken waardoor ik mezelf al nat sproeide ?. Ik stelde de Wifi in op hun smartphones. Toen ze ontdekte dat ik die avond op een matje zou slapen en zij in mijn bed, wilden ze onmiddellijk ruilen.
En toen zaten ze op hun kamer te bellen en ik wat onwennig in mijn zetel een serie te kijken. Het was leuk dat Tess Penne en Veerle Van Den Eede bij hun thuis ook mensen opvingen. Via een whatsapp groepje hielden we elkaar op de hoogte.
De volgende ochtend was het om beurten douchen. En wauw die lieten mijn badkamer zo proper achter ✨. Voor het ontbijt wist ik niet goed wat klaar te maken. Bleek al gauw dat de kleine zus graag zoet lust en de grote zus zout. Dus maakte ik pancakes en toast met omelet ??.
Toen ging de bel en werden ze opgepikt. Nu zit ik hier in de zetel met een beetje een leeg gevoel…
Wat een ervaring! Dat ga ik zeker nog doen, want zoals Desmond Tutu het zegt ‘do your little bit of good where you are; it’s those little bits of good put together that overwhelm the world.’

Peace out ✌️”

Deel deze post met je vrienden

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!