Conscious Swap #1

Duurzame mode, dat betekent ook minder nieuwe kleding kopen. Leuke preloved kledij vind je uiteraard in tweedehandswinkels of op online tweedehandsshops zoals vinted, maar de laatste jaren zijn ook kledingruilfeestjes een vaste waarde. Het concept is eenvoudig: iedereen brengt miskopen of onpopulaire stuks uit zijn kast mee, de kleding krijgt een waarde, jij krijgt waardebonnetjes in de plaats en daarmee kan je gaan shoppen in de ‘winkel’. We hadden het concept al een paar keer met succes uitgetest onder vriendinnen en besloten het met Conscious Crew op grotere schaal te organiseren. Zo hoopten we duurzaam leven weer iets leuker en eenvoudiger te maken.

De Blikfabriek in Hoboken bleek de ideale locatie: een grote zonovergoten koer, een terras en drankjes voor de deelnemers. We sleurden wat met kapstokken, knipten waardebonnetjes uit en zetten ons schrap. Dat bleek nodig. Anderhalf uur waren we bezig met kleding ontvangen, labelen en mensen waardebonnetjes geven. Godzijdank mochten mensen maar 5 stuks meebrengen. Dat verlichtte het werk en zorgde ervoor dat we kwalitatieve kledij binnenkregen.

Het publiek was gelukkig geduldig en begon na het startschot lustig te passen in de geïmproviseerde paskamers. We zagen veel blije gezichten, kledij die van eigenaar wisselde, mensen die nieuwe lievelingsstukken in handen kregen en steeds meer lege kapstokken. Iedereen content! Ongeveer 80% van de kleding kreeg een nieuwe bestemming. Het mannenaanbod kon nog wel wat uitgebreider, werkpuntje voor volgende keer. De stukken die niet gekozen werden, konden de eigenaars terug meenemen of brachten we naar de Kringwinkel. Een geslaagd en vooral ook heel gezellig experiment!

Zelf kleding ruilen? Je vindt aankomende kledingruilevenementen op www.swishing.be.

Deel deze post met je vrienden

GERELATEERDE ARTIKELS

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!