Klimaatbos Heindonk

Op 2 december 2018 trokken 75 000 mensen door Brussel voor wat de grootste Belgische klimaatmars ooit zou worden. Hiermee wilden ze een signaal geven aan de leiders op de VN-klimaattop in Katowice, Polen. Bos+ beloofde op voorhand om voor elke deelnemer een vierkante meter bos aan te planten. Zo gezegd, zo gedaan. 7,5 ha nieuw bos werd aangeplant: de helft in de tropen (Ecuador en Oeganda) en de overige helft in Vlaanderen.

In Heindonk staken 250 vrijwilligers, waaronder enkele Conscious Crewers, de handen uit de mouwen om een stuk Vlaams Klimaatbos aan te planten. Warm aangekleed en gewapend met spades kwamen we aan. Een vrijwilliger van Bos+ gaf ons een deskundige uitleg. Eerst maakten we de bevroren grond rond de put goed los, dan plaatsten we een soort kippengaas als bescherming tegen de konijnen. Dan kon het boompje erin met de wortels diep in de grond en stampten we deze goed aan.

In duo plantten we als geoliede machines een paar uur boompjes, intussen gezellig bijbabbelend en onder indruk van de snelheid waarmee de hoop vrijwilligers vorderingen maakte. Regelmatig zochten we de zon op om onze bevroren voeten even op te warmen. Om 17u stonden er 3000 boompjes in de grond en genoten we van een heerlijke kom soep. Danku Bos+, de buitenlucht deed deugd! 

Deel deze post met je vrienden

GERELATEERDE ARTIKELS

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!