Refugee Walk #6

Zondagochtend, de wekker gaat. Geeuw. Het is vroeg, heel vroeg. Buiten is het nat, alles is nat. Geen zinnig mens zou besluiten tot een stevige wandeling. Het regent oude wijven. Dat spreekwoord is vast bedacht op een dag als deze. Wekker af en slapen? Niks van! Weer of geen weer: wekker af en opstaan! Het is Refugee Walk. We gaan stappen.

Het concept? Je laat je sponsoren tijdens een symbolische wandelroute van 10 of 40 km. Zo steunen we Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Door deel te nemen aan de Refugee Walk proberen we het krachtige signaal te geven dat we solidair willen zijn met mensen op de vlucht. Dat ook zij de veiligheid en warmte moeten krijgen die ze verdienen. Het maatschappelijk debat raakt nogal snel verhit wanneer het over vluchtelingen gaat, maar uiteindelijk gaat het over mensen. Een actie als deze zet hun verhaal centraal: onze tocht is tenslotte maar een fractie van de hunne. Het zet je aan het denken en wie weet brengt het de menselijkheid weer in het debat. Dat verdienen ze.

Dus ja: buiten is alles nat, maar we stappen. Van de Blikfabriek naar de oevers van de Schelde, de polders in en terug. Alles is nat, maar wat zou het? Tien uur later zijn we droog en kunnen we gezellig samen nakaarten, met Parijs-Roubaix op de achtergrond voor wie wil. We kunnen recht naar huis, waar een warme douche wacht. Wij kunnen wat we willen. Wij kunnen kiezen. Die luxe heeft niet iedereen en daar gaat deze dag om. Iedereen verdient een warme thuis. Tot zolang organiseren we eetavondjes (mét tombola!), laten we ons sponsoren en hashtaggen we op sociale media.

#AllemaalMensen. Wij en zij. Meer dan 60 stappers, 11 513  euro ingezameld. Dat is heel veel liefde. Bedankt iedereen, echt waar. Bedankt. Volgend jaar nog eens. Nat of droog, het maakt niet uit. We blijven stappen.

Deel deze post met je vrienden

GERELATEERDE ARTIKELS

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!