All we want for Christmas is statiegeld

Geen kerst zonder Coca-Colatruck. De iconische vrachtwagen die tijdens de kerstperiode door de reclameblokken dendert, hield december 2017 halt in Antwerpen. Je mocht er op de foto met de kerstman en, vooral, je kon je eigen kerstboodschap op de truck laten verschijnen.

Onze kerstwens was een 2018 mét statiegeld op blikjes en plastic flessen, zodat onze zee en natuur afvalvrij zouden worden. Deze drankverpakkingen maken 40 procent van het zwerfvuil uit. Onderzoek toont aan dat we met statiegeld in Vlaanderen jaarlijks 5 600 ton zwerfvuil kunnen voorkomen.  Ook wij staan achter de invoering van statiegeld: in landen waar dit systeem bestaat, zie je haast nooit blik of plastic in het straatbeeld.

In België is Coca-Cola een van de grootste producenten van blikjes en petflessen. Wij vinden dat zij ook zelf verantwoordelijk zijn voor het afval dat zij creëren. We overhandigden de kerstman dan ook graag een zelfgemaakte krans van gerecycleerd materiaal en colablikjes om onze kerstwens kracht bij te zetten. Hij was blij met zijn cadeau en moedigde onze actie aan.

Deel deze post met je vrienden

GERELATEERDE ARTIKELS

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!