Statiegeld? Yes We Can!

Statiegeld? Yes We Can! Met deze enthousiaste slogan startten 140 gemeenten, bedrijven en organisaties de nieuwe campagne van de Statiegeldalliantie voor een snelle invoering van statiegeld.

8 op de 10 Belgen willen dat er statiegeld komt. In 8 Europese landen bestaat statiegeld op blik en plastic flessen al jarenlang. 10 Europese landen beslisten de voorbije vier jaar om statiegeld in te voeren of uit te breiden. Nederland besliste in april dit jaar dat er op alle plastic flessen statiegeld zit vanaf 1 juli 2021.

“Natuurlijk kunnen we ook in België statiegeld invoeren. Bij de politici is er veel goede wil om dit ook te doen. Zeker nu zowel de Waalse, de Brusselse, als de federale regering de invoering van statiegeld in hun respectievelijke regeerakkoorden voorzien. Samen met al die gemeenten, organisaties en bedrijven willen we nu de politici aanmoedigen om door te zetten, en statiegeld snel in wetten en decreten te schrijven”, zegt de Statiegeldalliantie.

De  campagne start tegelijk in Nederland en België. Het aantal deelnemers loopt razendsnel op. 55 Nederlandse en 10 Belgische gemeenten doen al mee: De Panne, Bredene, Meerhout, Alken, Wevelgem, Maasmechelen, Lanaken, Essen, Laakdal en Kasterlee. De volgende bedrijven en organisaties doen ook mee: Ecopower, Algemeen Boerensyndicaat, Bond Beter Leefmilieu, Gents Milieufront, Proper Strandlopers, Conscious Crew, waterschap Oostkustpolder en Nature & Progrès. In Nederland doen Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, ASN Bank, Triodos bank, supermarkt Ekoplaza en tientallen andere organisaties mee met de campagne.

“We roepen alle gemeenten, bedrijven en organisaties op om -geheel gratis- mee te doen en deze feelgood campagne mee te doen groeien. Zo geven we de politici het laatste motiverende zetje zodat statiegeld er echt komt. En zorgen we samen voor een mooiere leefomgeving. Statiegeld? Yes We Can!”, besluit de Statiegeldalliantie.

Check ook onze actie om statiegeld onder de aandacht te brengen op Water’Ant, september 2017.

Video: Kristien Van de Weerd

Deel deze post met je vrienden

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!