Conscious Clubbin’ #1

Bij vzw Conscious Crew delen we niet alleen een strijdlust voor de goede zaak, maar ook een ontembare goesting om het leven te vieren. En daar hoort af en toe een stevig feest bij. Lang voor de Crew ontstond, troffen we elkaar al zwetend op de dansvloer, meestal opgezweept door Afrikaanse en Jamaicaanse beats. Een van onze eerste activiteiten – toen we nog geen VZW waren – was dan ook het organiseren van een succesvol benefietfeest ten voordele van het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Een vervolg kon onmogelijk uitblijven.

In de nasleep van ons thema #allemaalmensen, werd onze eerste Conscious Clubbin’ opgedragen aan vzw Humain. Deze vzw strijdt voor mensenrechten en levert humanitaire bijstand aan mensen in nood. In de eerste plaats wil deze organisatie het leven in vluchtelingenkampen en opvangcentra draaglijker maken door voedsel en materiële hulp te bieden. Daarnaast probeert vzw Humain ook te wegen op het beleid en de (negatieve) beeldvorming over vluchtelingen in de media en de maatschappij bij te sturen. Om deze doelen te realiseren, draait de vzw volledig op vrijwilligers. Kortom, een organisatie naar ons hart, die alle steun kan gebruiken.

Conscious Clubbin’ werd een legendarische avond. Kasteel Kavka zette zijn poorten open en wij stonden te trappelen om de eerste gasten te ontvangen. Lom Bom Bashi zette de sfeer in met zwoele latino vibes, waarna Booty Trap de hiphop beats vlotjes binnen kopte. Ondertussen stroomde de dansvloer vol en konden de aanwezigen niet anders dan hun lichamen in de strijd gooien. De gouden drank vloeide en harten sloegen over tijdens de party set van de onweerstaanbare Eva De Roo. High Grade Sound verspreidde zoals steeds breed lachend de beste dancehall schijven in hun vertrouwde habitat. Met glinsteroogjes keken we naar de rij die tot buiten stond aan te schuiven. Het feest bereikte ongekende hoogtepunten met de tropische Urban beats van Soul Shakers en Team DAMP. De zaal stond in vuur en vlam en de dansende menigte ging volledig uit hun dak. De endorfine viel met bakken uit de lucht, terwijl de kassa bleef rinkelen voor de goede zaak.

Dankzij de ideale feestlocatie, de hulp van alle fantastische vrijwilligers en dj’s en 500 enthousiaste feestvierders, werd het een overdonderend succes. We zamelden maar liefst 5 000 euro in voor vzw Humain. Als je meer wil weten over wat we met de opbrengst hebben gedaan, lees dan zeker het verslag van onze Conscious Cooking #1.

Met dank aan Raf Broes en Milou Verstappen voor deze prachtige sfeerbeelden!

Deel deze post met je vrienden

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!

SCHRIJF JE HIER IN OP ONZE NIEUWSBRIEF!